Partners in crime

Zeg maar nee, dan krijg je er twee! Mirjam en Saskia, partners in crime sinds 2001. Voorheen werkten we onder de naam STIJL retail design. Nu hebben we onszelf in STIJL lab opnieuw uitgevonden. Want we zijn gegroeid!

Inmiddels doen we meer dan alleen retail design. We helpen jou als merk, leverancier of beursmanager met het neerzetten van een totaalbeleving. We bedenken het concept én we voeren het voor je uit. Dat is uniek in ons vak. Hands-on, daadkrachtig en met oog voor detail.

Met onze kennis over trends & styling hebben we een mooi portfolio en langdurige klantrelaties opgebouwd. Wat mogen we voor jou opnieuw uitvinden?

ONZE VISIE

Styling is onze grote bron van inspiratie. We worden gewoon blij als we met onze styling, merken en bedrijven kunnen helpen om een chemie te creëren tussen hun klanten.

We stellen de perfecte formule samen en creëren pure chemie daar waar de mens het merk ontmoet.

ONZE MISSIE

Chemie ontwikkelen we in ons STIJL lab, waarin we testen en experimenten met de verschillende elementen van styling. We onderzoeken net zo lang totdat we de juiste formule hebben gevonden.

Een alchimie waarbij er een onderscheidende merkbeleving ontstaat. We geloven niet in het toepassen van de losse elementen. Wij creëren een consistente merkbeleving door de hele keten heen, zodat er een echte verbinding ontstaat, daar waar de mens het merk ontmoet.

ONZE WHAT

Wij ontwerpen styling formules op maat, afgestemd op de doelgroep en de propositie van het merk. We stellen de optimale mix van elementen samen, zodat er een commerciële reactie vrijkomt in de markt. Onze formules zijn opgebouwd in de volgende labs: RETAIL lab; FOTO lab; EVENT lab.

DE LABORANTEN VAN STIJL lab

SASKIA

vindingrijk, no-nonsens en daadkrachtig

Zo zou je mij het best kunnen omschrijven. Visual merchandising en fijne sferen creëren zijn mijn specialiteit. Ik sla alles op wat ik zie, en vertaal dit naar prikkelende presentaties.’’

Fotografie is een passie, mooie beelden creëren is de uitdaging.

Mijn stijl is stoer en eerlijk, ik houd van mooie materialen en duurzame producten. Mijn huis is een mix van oud en nieuw. Weggooien is zonde! Het is de kunst om een nieuwe passende oplossing te bedenken met alle mooie spullen die er al zijn.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om door de natuur te banjeren, in de tuin te werken, met de kids van alles te ondernemen of gezellig met vrienden een borrel te drinken. Daarnaast bezoek ik graag nationale en internationale beurzen en mooie steden. Inspiratie haal ik uit alles om mij heen, van mooie kleurcombinaties in de natuur, op straat, een mooi boeket of gerecht, tot een trendpresentatie of bedrijfsbezoek. Het gaat dan borrelen in mijn hoofd en zo ontstaan de tofste ideeën.

Ook het praten met opdrachtgevers geeft mij veel inspiratie, ik zie dan vaak al gelijk mogelijkheden, wordt enthousiast en in de auto teruggaan de raderen volop draaien.

MIRJAM

fantasierijk, detaillistisch en commercieel autonoom

Deze kenmerken passen bij mij. Een echte maker, in mijn vrije tijd illustreer of schilder ik, maak ik sieraden, een leren tas of een uitbundige jurk. Experimenteren met kleur en materiaal en mix deze op mijn eigenwijze manier. Al deze vaardigheden neem ik mee in mijn werk als stylist, dit is een grote bron van inspiratie.

Mijn huis is een jas op maat, alle ruimtes en elementen zijn ontworpen op behoefte en gebruik. Het eindresultaat is verrassend en zeker niet voor de hand liggend. Heerlijk dat alles een eigen plek heeft in de vele (soms verborgen) kasten, dit geeft rust in mijn toch al drukke creatieve brein. De passie zit vooral in het bedenken van oplossingen; hoe kan het beter, efficiënter, maar natuurlijk wel esthetisch verantwoord.

Mijn Happy place is Japan een land, vol tegen stellingen ambacht & high-tec, oude tradities, orde & chaos met een rijke eet cultuur. Het is een land waar ik zeker nog niet uitgekeken ben. 

WETEN WAT STIJLlab VOOR JOUW MERK KAN BETEKENEN?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stuur een mailtje naar hello@stijl-lab.nl of plan eenvoudig een belafspraak via onze online agenda.

Direct bellen naar 06-52091594 (Saskia) of 06-52091597 (Mirjam) kan ook, maar soms hebben we even de handen vol. 🙂

Laat dan een berichtje achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.