PROJECT  VAN ZOLDER NAAR LUXE SUITE

Hoe gingen wij van start? er waren een heleboel wilde ideeën. Mijn advies is om te beginnen met het maken van een wensenlijst. Welke gebruiksfuncties moeten er zeker komen en wat is de gewenste uitstraling van het eindresultaat?

In dit project zijn de wensen groter dan de zolder toelaat en bieden 2 grote nieuwe dakkapellen uitkomst.

zolder vervouwing

Ruimte hoe ga je om met de indeling, waar komt welke functie? Dit kan best een puzzel zijn maar met wat geduld en vele schetsen is er uiteindelijk een vloerplan gemaakt.

Een verrassend niet alledaags ontwerp waar ruimte is voor veel functies. Zoals slapen, baden, douchen, kleding kasten, toilettafel, een wasmachine plek, lades voor de was en als verrassing nog een hometrainer. Veel van deze functies zijn verborgen in de maatwerk kasten. Zo ziet het er altijd opgeruimd uit en straalt de ruimte luxe en rust uit.

Deze vele functies bevinden zich allemaal op een doorsnee zolder van een tussenwoning, wie had dat gedacht dat dat allemaal zou passen.

plattegrond & wand aanzichten

Maatwerk kasten maken dat elk hoekje optimaal benut kunnen worden. Alle kasten zijn ontworpen vanuit gebruiksgemak. Hier vertel ik op een ander moment meer over.

Kleur & Materialen

Een ruimte verkrijgt zijn sfeer en identiteit door een mix van materiaal, structuur en kleur. Nog een wens was dat er een hint naar het favoriete land Japan in moest zitten.

Hier is gekozen voor een egaline vloer afgewerkt met een primer die op kleur is gebracht. Wand afwerking in een zachte nude kleur aan de enen kant en aan de andere kant een hout structuur vormen de basis. De accent kleur ral 2001 rotorange geeft het geheel karakter.

Al deze kleuren zijn uit een en een authentieke Japanse blokprint gehaald. Deze blokprint is uitvergroot en vult de wand achter het bad. Dit artwork is nu een opvallend statement piece, de verlichting achter de blokprint maakt het decoratief en functioneel tegelijk.

Door kleuren uit het artwork in de ruimte te vertalen komt alles in balans en geeft het de zolder allure met een hint naar Japan.

De daglicht koepel in de douche is de laatste grote verrassing van deze zolder. Dit daglicht is fijn want de raamdecoratie blijft grotendeels van de tijd dicht zitten, en zo ervaar je toch elk moment van de klok.

Heb jij ook grootse ideeën maar weet je niet hoe je deze moet vertalen? wij helpen je graag.