PROJECT; Van zolder naar luxe suite

 

Twee grote nieuwe dakkapellen bieden uitkomst voor alle woonwensen

Hoe gingen wij van start? Er waren een heleboel wilde ideeën voor dit project. Mijn advies is om te start met het maken van een wensenlijst. Welke gebruiksfuncties moeten er zeker komen en wat is de gewenste uitstraling van het eindresultaat? In dit project zijn de wensen groter dan de zolder toe laat en bieden 2 grote nieuwe dakkapellen uitkomst.

Ruimte

Hoe ga je om met de indeling, waar komt welke functie? Dit kan best een puzzel zijn maar met wat geduld en vele schetsen is er uiteindelijk een vloerplan gemaakt. Een verrassend niet alledaags ontwerp waar ruimte is voor alle functies die op het wensenlijstje stonden. Dit zijn ze allemaal op een rij: slapen, baden, douchen, kleding kasten, toilettafel, wasmachine,  waslades, hometrainer, airco. Al deze functies bevinden zich nu op een doorsnee zolder van een tussenwoning wie had dat gedacht dat dat allemaal zou passen. Veel van deze functies zijn verborgen in de maatwerk kasten. Zo ziet het er altijd opgeruimd uit en straalt de ruimte luxe en rust uit. Alle maatwerk kasten zijn ontworpen vanuit gebruiksgemak en maken dat je elk hoekje optimaal kan benutten. Over deze slimme manier om met de ruimte om te gaan vertel ik later meer.

Kleur & Materiaal

Een ruimte verkrijgt zijn sfeer en identiteit door een mix van materiaal, structuur en kleur. Nog een wens was dat er een hint naar het favoriete land Japan in moest zitten. Er is gekozen voor een egaline op de vloer afgewerkt met een primer die op kleur is gebracht in een beton grijs. Deze kleuren voerden we verder door naar de wanden en de raamkozijnen. Een van de zij wanden met deuren en panelen zijn afgewerkt in een zachte nude kleur en aan de andere  kant is gekozen voor een hout structuur dit samen vormt de basis. De accent kleur ral 2001 rotorange geeft het geheel karakter. Al deze kleuren zijn uit een en een authentieke Japanse blokprint gehaald.

dag licht koepel in de douche

Hint naar japan

Een oude blokprint uit Japan is als eye catcher voor deze zolder gebruikt. Deze blokprint is uitvergroot en vult de wand achter het bad. Dit artwork is nu een opvallend statement, de verlichting achter de blokprint maakt het decoratief en functioneel tegelijk. Door kleuren uit het artwork in de ruimte te vertalen komt alles in balans en geeft het de zolder allure met een hint naar Japan.

 

Daglicht koepel

In de douche is de laatste grote verrassing van deze zolder namelijk een daglicht koepel. Dit daglicht is fijn want de raamdecoratie blijft grotendeels van de tijd dicht, en zo ervaar je toch elk moment het buiten gevoel. Kranen zijn in een koperkleur samen met de grote neolith tegels in de douche ruimte en op het wastafel meubel is het luxe gevoel compleet.

Heb jij ook grootse ideeën maar weet je niet hoe je deze moet vertalen? Wij helpen je graag.

 

Elementen die wij inzetten:

– Interieur Ontwerp – Meubel maatwerk – Materialiseren – Kleurplan

WETEN WAT STIJLlab VOOR JOUW MERK KAN BETEKENEN?

Stjilb

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stuur een mailtje naar hello@stijl-lab.nl of plan eenvoudig een belafspraak via onze online agenda.

Direct bellen naar 06-52091594 (Saskia) of 06-52091597 (Mirjam) kan ook, maar soms hebben we even de handen vol. 🙂

Laat dan een berichtje achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.