PROJECT; Restyling van een schoenen showroom

Een nieuwe look en feel voor de showroom zonder complete verbouwing

Door ons te richten op kleur en materiaal gebruik en een stuk styling konden we de showroom een fris nieuw uiterlijk geven zonder alles te verbouwen. De focus lag op een andere vloer en de zwevende grof houten hang kasten veranderen of vernieuwen. Deze 2 elementen sprongen het meest in het oog doordat ze donker en grof van uitvoering waren. Dit paste niet in het nieuwe beeld, licht en fris dat we samen voor ogen hadden. De vloer is uiteindelijk een mooi pvc klick laminaat geworden in ‘beton’ look van M-flor. Voor de kast/zuilen kozen we een nieuwe bekleding in heel licht houten latten met een sleuf in zacht grijs. Samen zorgt dit voor een zachte, eigentijdse basis.

Extra opberg ruimte, altijd handig

Naast het bekleden van de kasten creëerden we ook extra opbergruimte door op diverse plekken lage kasten met een lade tussen de hangkasten te laten plaatsen. Zo voelt het als één grote kast inplaats van losse elementen. En bieden de extra lade blokken nog meer opbergruimte.

Wat doe je met de bestaande witte wanden?

Naast een mooie rustige basis heb je ook een interessante interieur mix nodig die jouw showroom een eigen identiteit geeft. De lange linker wand die helemaal wit is, daar kunnen we wel wat mee! De bestaande indeling met systeem laten we zitten, maar we voegen er zwart stalen frames aan toe die de schappen omlijsten. Deze zwart stalen frames bieden ook mooi plek voor communicatie dragers. Het worden zwarte borden aan metalen ketting, helemaal van nu! Het zwarte staal lieten we ook terug komen door op diverse plekken zwart stalen ‘rekken’ in te zetten. Voordeel van deze rekken is dat ze vrij in de ruimte te plaatsen zijn maar wel transparant zijn en hiermee het doorzicht behouden.

Behang

Het fijne van behang is dat het een groots effect geeft maar relatief makkelijk te vervangen is. Het bied je de mogelijkheid om snel een nieuwe sfeer in je showroom neer te zetten. Hier plakte we het behang op de achterwand, een in het oog springende zichtwand. Dit paneel behang met een zachte aquarel print en een vleugje goud, geeft direct een vrouwelijk tintje aan de showroom. Tegelijkertijd is dit een verbinding naar de twee hanglampen in goud finish.

Een nieuwe look & feel zonder complete verbouwing

Groen Styling

Als laatste zetten we styling in om de sfeer compleet te maken. Dit doen we doormiddel van planten. Het liefst zouden we voor echte planten gaan maar in dit geval is een kunst plant een betere keuze gezien de omstandigheden van lucht en licht kwaliteit. Wel zorgen we voor mooie potten en vullen we deze af zodat de indruk gewekt word dat de planten echt zijn. Ook een heel belangrijke stap die vaak vergeten word is om de kunstplant uit te vouwen. Doe dit zo natuurgetrouw mogelijk, als je niet weet hoe de plant er in het echt uit ziet zoek dan een plaatje op internet op en kijk goed hoe stengels en bladeren zich bewegen. Dan pas zul je reacties krijgen als niet van echt te onderscheiden.

Reacties op de vernieuwde showroom

Zoveel leuke reacties op de nieuwe showroom van mede showroom houders. Ook het personeel is enthousiast en krijgt op deze manier weer een nieuwe impuls. De bezoekers geef je een positief signaal af dat vertrouwen wekt. Dit is hoe je beweging creëert.

Zelf in beweging komen?

Wellicht kun je met deze stappen zelf aan de gang. Of gun jezelf wat hulp bij het creëren van een nieuwe sfeer in je showroom, bedrijf of winkel. Neem dan contact op we helpen je graag, want sferen creëren is waar we goed in zijn.

 

Elementen die wij inzetten:

– Interieur Ontwerp – Groen styling – Materialiseren – Kleurplan

WETEN WAT STIJLlab VOOR JOUW MERK KAN BETEKENEN?

Stjilb

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stuur een mailtje naar hello@stijl-lab.nl of plan eenvoudig een belafspraak via onze online agenda.

Direct bellen naar 06-52091594 (Saskia) of 06-52091597 (Mirjam) kan ook, maar soms hebben we even de handen vol. 🙂

Laat dan een berichtje achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.